Звернення до россіян у зв'язку с війною в Україні.

Росіяни! Спочатку, ваш уряд руйнує пам’ятники ідолам 20 століття, які збудував Радянський союз. Зараз, російський уряд будує пам’ятники ідолам, які були руйновані і знову привчає вас молитися цім ідолам. Після того, ваш уряд і офіційна церква будує храми, які присвячені війнам. Зараз, логічна розв’язка «миролюбної» політики російського уряду – війна з Україною. Уряд Москви намагається силою примусити український народ та інші свободолюбові народи приєднати до того божевілля, яке охопило Росію за останні 20 років. Але і на цьому вони не зупиняться. Як не зупинився Гітлер, коли напав на Польщу.

Останній раз, о 4й годині ранку, Київ бомбили фашистські окупанти 22 червня 1941 року. Вибачте, останній раз, Київ бомбили російська армія 24 лютого, 2022 року. Щоб зрозуміти остаточно, якими кроками йде зараз Путін, треба звернутися до історії початку Другої світової війни: тоді на боці Німеччини виступили Італія, Угорщина, Румунія, Хорватія, Болгарія, Словаччина і Фінляндія. Радянський Союз підтримували держави-союзники, насамперед США та Велика Британія.

Але зараз, все навпаки: Росія не має жодного союзника, а на стороні України – США, Велика Британія, Німеччина, Франція… майже всі країни вільного світу. Невже ви не бачите те, що Путін йде кроками нацистів 1938-1945 років? Невже не розумієте, що настав час зупинити це божевілля?

Зараз, разом з Московською патріархією – офіційною церквою кремля, яка благословляє російських громадян на вбивство, російський уряд поставив собі задачу – знищення незалежної України, знищення українського народу, знищення Православної Церкви України, яку вони намагаються знищити шляхом підкупів, шантажу і дезінформації вже на протязі останніх 3х років. Але цього їм мало.

Як і фашисти у 1941 році, Путін прийшов на чужу територію і вимагає неможливе – підкорити собі народ, який ще 1 грудня 1991 року, на референдумі висловився за вихід із Радянського союзу. За це проголосувало понад більш 90% українців. Серед них був і я. Я добре пам’ятаю цей день, я добре пам’ятаю, як всі раділи що більше не треба боятися КГБ чи голодомору, який утворив радянський уряд в Україні у 1933-34 роках. Що ми зможемо вільно жити, і маємо можливість побудувати Українську державу такою, якою її хотіли бачити Шевченко, Франко, Сковорода, Л.Українка, Грушевський та інші видатні письменники і українськи діячи.

І ось зараз, російський уряд намагається скасувати все, що було збудовано за останні 30 років, чого українці досягли в останні роки, і загнати Україну у те пекло, в якому знаходяться самі і від якого українці вже відріклися.

Російський уряд приніс в Україну біль, горе і сльози. Російська влада руйнує людськи життя, будинки, вбиває стариків, діток, жінок, і не тільки українців, але і ваші життя. Увесь світ молив Путіна запинитися, намагався зупинити його божевілля але Путін і російський уряд перетворився на аспідів про яких написано: «Отрута в них, як у змії, як у глухого аспида, що затикає вуха свої» (Пс. 57,5).

Росіяни! Зупиніть Путіна, зупиніть Кирила, зупиніть російський уряд! Не дайте їм знищити нас і вас, знищити нашу і вашу свободу, наших і ваших рідних, які зараз стріляють один по одному. Це божевілля требі зупинити, але без вашої допомоги, нам буде дуже тяжко це зробити.

Пам’ятайте, кожен день війни, кожен час, кожна хвилина – це загубленні життя і мрії, розбити сім’ї. Ми зможемо відбудувати будинки, налагодити дороги, але ніхто вже не зможе повернути загублене життя.

Слава Україні!